Quadia Live webinartool

Een van de core businesses van Quadia is het organiseren en produceren van webinars. Hiervoor hadden ze een oude tool die heel inefficiënt werkt. Een portaal opzetten met volledige webinarflow kostte in de praktijk ongeveer 4 uur. Daarnaast zagen de portalen er niet meer van deze tijd uit. De tool was nodig aan vervanging toe.

Tijdens dit project heb ik de volledige strategie geschreven, (gebruikers)onderzoek gedaan en functionaliteiten bedacht passend bij de doelgroep.Daarnaast heb ik ervoor gezorgd dat de tool efficient werkt, waardoor medewerkers binnen 2 minuten een volledige webinarflow in de huisstijl van de klant kunnen opzetten. Dit maakt de tool 95% efficiënter en een grote kostenbesparing voor Quadia. Door samen te werken en te luisteren naar de verschillende afdelingen werd het een tool dat door het gehele bedrijf omarmt werd. Belangrijke functionaliteiten die het platform heeft: Branding van de klant, standaardteksten voor elke klant van toepassing, breakout rooms, beveiliging, AVG-proof et cetera.

Werkzaamheden:
- Schrijven van strategie van Platform
- Aansturen agile ontwikkelteam
- Functionaliteiten in tickets uitschrijven voor ontwikkelteam
- Gebruikersonderzoek
- Testen
- UX Design

Description

Nieuwe Webinartool bouwen, Quadia Live. Ter vervanging van hun oude tooling die erg foutgevoelig was, niet meer van deze tijd en veel tijd kostte.

Door de nieuwe tooling was er een efficiëntie slag van 95%. De gehele webinarflow opbouwen kostte 4 uur en met de nieuwe tooling 2 minuten.